Website teksten schrijven en goede blogberichten in elkaar zetten is niet iets dat je zomaar doet, zeker niet als je schrijft met SEO (zoekmachine optimalisatie) in je achterhoofd. Wat betreft een goede zoekmachine optimalisatie van je website, zijn er een aantal belangrijke SEO richtlijnen. Dit artikel geeft je 6 bruikbare SEO tips welke je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat jouw website hoger in Google of andere zoekmachines scoort. Zorg ervoor dat de content van jouw website aan de onderstaande 6 SEO tips voldoet zodat deze hoger in de zoekmachines verschijnt.

 

Je vindbaarheid in Google verhogen

 


 

6 SEO tips om jouw website hoger in de zoekresultaten te krijgen:

 

1. Planning SEO strategie

 

Maak een duidelijke planning. Af en toe eens een berichtje op een website plaatsen kan iedereen wel. Een goede SEO strategie betekent echter hard werken, goed plannen en consequent berichten schrijven, plaatsen én updaten. Zet dus in je kalender wanneer je welk bericht via welk medium gaat plaatsen. En houd je hier ook aan.

 


2. Voorraad blog berichten schrijven

 

Schrijf een aantal blogberichten op voorraad voordat je begint met het online zetten. Wanneer je dan eens geen inspiratie hebt om een hele nieuwe blog te typen, dan kun je er een pakken die al klaar is. Indien je zelf niet genoeg tijd hebt om website content te schrijven, of het gewoon liever uitbesteed, kunnen wij je natuurlijk helpen met je SEO content.

 


3. Zoekwoordenonderzoek

 

Goed zoekwoordenonderzoek uitvoeren is het meest belangrijke om te doen wanneer je een SEO tekst schrijft. Doe goed onderzoek naar welke zoektermen mensen gebruiken op het internet zodat jouw artikel aansluit op de behoefte. Achterhaal de juiste zoekwoorden, bekijk hoe vaak deze worden gebruikt en bekijk hoe groot de concurrentie voor deze zoekwoorden is. Probeer in jouw artikelen of productbeschrijvingen een combinatie te verwerken van zoekwoorden met veel en weinig concurrentie.

 

Gratis zoekwoordplanner tools:

 

  • Vraag vrienden en familie wat zij in de zoekmachine zouden typen
  • Google AdWords zoekwoordplanner
  • Google trends om de populaire zoekwoorden op Google te achterhalen
  • Kijk bij de suggesties onderaan de zoekresultaten pagina

 

Welke zoekwoorden gebruiken

 


 

4. Overzichtelijke blog berichten

 

Schrijf één blogbericht per onderwerp. Je kunt beter 5 kleine berichten plaatsen die allemaal overzichtelijk zijn dan 1 lang artikel waar menig mens na de eerste twee alinea’s afhaakt. Gebruik alinea’s en afbeeldingen ter ondersteuning van jouw verhaal. Behalve dat je een bericht voor SEO doelen schrijft, schrijf je het in de eerste plaats natuurlijk voor de lezer.

 


5. Kwaliteit boven kwantiteit

 

Kies altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Wanneer je doet aan linkbuilding, zorg er dan voor dat je alleen relevante webpagina’s linkt welke van goede kwaliteit zijn. Dit geldt ook voor het aantal woorden dat je typt en het aantal keer dat je het belangrijkste zoekwoord in jouw tekst verwerkt. Een nietszeggende tekst met 50 relevante links en een nutteloze opsomming van 100 zoekwoorden komt niet bovenaan in Google te staan.

 


6. Titel van afbeeldingen

 

De zesde en laatste SEO tip is het geven van een goede titel aan je afbeeldingen. Afbeeldingen hebben altijd een standaard, nietszeggende naam wanneer je deze van bijvoorbeeld je telefoon download (IMG000341). Zorg er voor een goede zoekmachine optimalisatie voor, dat je de afbeeldingen op jouw website relevante namen geeft. Ook deze worden namelijk uitgelezen door de zoekmachine.

 

SEO tips

 

Bovenstaande tips zijn allemaal erg belangrijk om jouw website te optimaliseren voor de zoekmachine. Wil jij hoger ranken in Google, Bing of Yahoo, dan moet je ervoor zorgen dat de zoekmachine begrijpt waar jouw website over gaat. En last but not least: houdt altijd in gedachten dat je niet alleen schrijft voor de zoekmachine optimalisatie maar op de eerste plaats natuurlijk voor de lezer.

 

Doe je voordeel met deze SEO tips en neem contact met ons op indien je meer informatie wilt of hulp nodig hebt!

 

Meer informatie over SEO: