Een tweede trend in de online marketing van 2018 is dat alles visueler moet. Overal om je heen zie je meer afbeeldingen, animaties en video’s. Een website van 10 jaar geleden bevatte nagenoeg alleen tekst. Een moderne website bevat zo min mogelijk tekst. Mensen moeten in één oogopslag kunnen beoordelen of een website of product bij hen past. En één foto zegt meer dan 1000 woorden…

De tweede online marketing trend van 2018 waar ik over schrijf is daarom: Video’s en afbeeldingen: alles moet visueel.


Online marketing terug in de tijd

Je komt het nog wel eens tegen. Een website met heel veel tekst, die vervolgens zich ook niet eens aanpast aan de grootte van je smartphone. Deze website kan je eigenlijk alleen goed bekijken op de desktop, terwijl tegenwoordig meer dan 50% van de zoekopdrachten op Google wordt gedaan vanaf de telefoon! Niet alleen websites, maar ook de social media bestonden vroeger uit meer tekst dan nu.

De technologie ontwikkelt zich razendsnel en daarmee wordt het dus steeds makkelijker gemaakt om foto’s en filmpjes te delen. De kwaliteit wordt ook steeds beter, en de snelle internetverbinding van tegenwoordig helpt natuurlijk ook mee. Een half uur wachten op die 2 of 3 foto’s die ik in een e-mailbericht kon stoppen was natuurlijk ook niet echt ideaal.

Doordat de technologie zich blijft ontwikkelen en met de komst van YouTube in 2005, zijn afbeeldingen en video’s steeds makkelijker te uploaden en te delen. Deze online marketing trend is er een die al jaren geleden begon zich te ontwikkelen. In 2018 is het echter zo ver dat je echt niet meer achter kunt blijven.


Online marketing anno 2018

De mens wordt steeds efficiënter (of luier en ongeduldiger): we willen binnen één oogopslag kunnen zien en beoordelen wat we voor ons neus hebben. En hier speelt de online marketing op in door de mogelijkheid om gemakkelijk afbeeldingen en video’s te kunnen toevoegen.

Afbeeldingen

Eén foto zegt meer dan 1.000 woorden. Dat klopt! Door middel van afbeeldingen kun je mensen veel meer laten zien en zelfs voelen, wanneer zij naar jouw website, product of blogpost kijken.

Het gebruik van kleuren kan verschillende emoties oproepen. Zo zijn blauw en groen vertrouwde en rustgevende kleuren, en kunnen rood en zwart juist angst of woede oproepen. De volgende soorten afbeeldingen kunnen jouw verhaal ondersteunen:

  • Foto’s
  • Graphics
  • Infographics
  • Animaties

Video’s

Wanneer afbeeldingen niet genoeg zijn, is een video dat wel. Door het kijken van een video hoef je alleen maar informatie te absorberen: te kijken en te luisteren naar wat er gebeurt. En het is ook nog eens te combineren met bijvoorbeeld koken, whatsappen of wat licht huishoudelijk werk. Zeer efficiënt dus!

Door het gebruik van video kun je een persoonlijke band creëeren met de kijker. En met de smartphone, is het ook allemaal een stuk makkelijker op te nemen dan vroeger. Wil jij meegaan met de online marketing trends van 2018? Kijk dan eens of jij een van het volgende kan implementeren:

  • Video reviews
  • Vlogs (video weblogs)
  • Trainingen / workshops
  • Video-CV en Video-vacatures

Zo speelt social media op de marketing trend van 2018 in

De social media speelt hier natuurlijk allemaal handig op in. Als er iemand mee moet gaan met de online marketing trends dan zijn het wel de grote bazen als Facebook, LinkedIn en Google. Dit doen zij onder andere door het steeds makkelijker te maken om afbeeldingen en video’s te uploaden.

De eerder genoemde snel ontwikkelende technologie en beter wordende internetverbinding spelen hier een grote rol. Maar ook door samenwerking met andere platformen maken de Social Media bedrijven het toegankelijker om foto’s en video’s te uploaden. Zo kun je met één klik op de knop je foto of video uploaden naar je favoriete platform.


Online marketing trends 2018 #2

De tweede online marketing trend van 2018 die ik als tip mee wil geven is dus: alles moet visueel. Nu is het misschien een beetje ironisch dat ik hier een blog over schrijf, maar deze trend betekent natuurlijk niet dat de blogs en getypte productreviews van de baan zijn. Als je het maar aanvult met één of meerdere afbeeldingen, zodat je verhaal wordt ondersteund en de lezer in een paar seconden kan beoordelen of hij of zij verder wilt lezen.